• Minun matkani
 • Soitamme sinulle
  Nimi Sukunimi
  Puhelinnumero
  Sähköposti
  Päivämäärä
  Koska haluaisit meidän soittavan?
  Lähetä soittopyyntö
 • 09 4245 4208

Noin 70 km Turkin Välimeren rannikolta etelään sijaitsee Kypros. Rakkauden saareksi kutsuttu Kypros tarjoaa kauniit maisemat, upeat rannat ja miellyttävän, leudon ilmaston ympäri vuoden.
 
Vuodesta 1983 lähtien Kyproksen turkkilainen osa on toiminut itsenäisenä valtiona. Virallinen nimi on "Pohjois-Kyproksen turkkilainen tasavalta", mutta valtion tunnustaa virallisesti vain Turkki. Täällä asuu noin 300,000 asukasta Kyproksen yhteensä 800 000 asukkaasta. Pääkaupunki Nicosia (turkiksi Lefkoşa ) on jaettu kaupunki ja yhteinen pääkaupunki Kyproksen tasavallan kanssa.
 
Kyproksella on pitkä ja rankka historia; roomalaiset, bysanttilaiset, kristityt ristiretkeläiset ja ottomaanit ovat jättäneet jälkensä saarelle. Jäljellä muinaisista ajoista on edelleen suuri määrä kirkkoja, luostareita ja moskeijoita vehreiden puutarhojen sekä appelsiini- ja sitruunanviljelmien ympäröiminä.

Viihtyisä satamakaupunki Kyrenia - Turkin Girne- on ehdottomasti vierailun arvoinen. Satamassa on vanha linna, joka on rakennettu sekä venetsialaiseen että bysanttilaiseen tyyliin. Täällä on perustettu erityinen osasto kauppa-alukselle, joka upposi pari tuhatta vuotta sitten. Paikallinen kalastaja löysi laivan vuonna 1965 Kyrenian rannikolta, ja myöhemmin arkeologit ovat entisöineet  niin suuren osan aluksesta kuin mahdollista. Kyrenian ympäristössä- vuorenhuipulla - sijaitsee St. Hilarion linna, joka alkujaan rakennettiin luostariksi. Linna inspiroi Walt Disneyn luomaan Lumikin linnan. 

Uusi turistialue Kyproksella on Bafra, joka sijaitsee vajaan tunnin päässä Girnesta itään. Täältä löydät hienot rannat ja monia uusia, kauniita hotelleja, jotka tarjoavat Ultra All Inclusive paketteja ja laajan valikoiman palveluja.

Huolimatta siitä, että Pohjois-Kypros on ollut suosittu kohde  kansainvälisille matkailijoille, saari vaikuttaa edelleen suhteellisen koskemattomalta verrattuna useisiin muihin turistikohteisiin. Kyproksella on edelleen mahdollista löytää pieniä, paikallisia kyläyhteisöjä. Jos haaveilet patikoinnista lomallasi, Pohjois-Kypros on ihanteellinen kohde. Pohjois-Kyproksella nautit hyvästä ruuasta ja juomista kohtuuhintaan, annokset ovat usein vaikuttavan suuria ja keittiö on sekoitus kyproslaista ja turkkilaista ruokaa. Kyproksella tuotetaan myös hyvää viiniä.
 
Tietoa Pohjois-Kyproksesta:

Lentoaika:
Arvioitu lentoaika Helsingistä Istanbuliin 3 tuntia. Istanbulista Pohjois-Kyprokselle 1 tunti 30 min. Jos lennät Pohjois-Kyprokselle Gazipasan kautta, lentoaika on 3 tuntia ja 55 min. Lentoaika Antalyasta Ercanin lentokentälle Pohjois-Kyproksella 25 min. Gazipasaan tehdään lyhyt tekninen pysähdys, mutta sinun ei tarvitse poistua matkustamosta.
 
Lentokenttäkuljetus: Ercan-lentokentältä Kyrenian ensimmäiseen hotelliin noin 45 min ja ensimmäiseen hotelliin Farmagustassa ​​noin 40 min. Bafraan noin tunti. Kuljetus tapahtuu paikallisen edustajamme toimesta. Bussissa ei välttämättä ole opasta vaan matkustajat saavat tarvittavan infon lentokentällä saavuttaessa.
 
Passi ja viisumi: Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia Turkkiin. Passin on kuitenkin oltava voimassa vähintään 6 kuukautta kotiinpaluun jälkeen.  Jos et ole Suomen kansalainen, ota yhteyttä Turkin lähetystöön, puh.:09 6122 6100   
 
Aikaero: 0 tuntia. Käytössä Itä-Euroopan aika.
 
Puhelut: +90 ja puhelinnumero. Jos aiot soittaa kotiin Suomeen, +358 ja puhelinnumero (älä unohda poistaa puhelinnumeron ensimmäistä 0).
 
Rokotus: Ota yhteys lääkäriisi tai Terveyden- ja hyvinvoinnin laitokseen (www.thl.fi).
 
Asukkaat: Pohjois-Kyproksella on noin 300 000 asukasta. Näistä noin 55 000 Kyreniassa ja noin 40 000 Farmagustassa.
 
Ruoan hinnat: Kahden ruokalajin illallisen keskimääräinen hinta on noin 16 € henkilöä kohden. Olut maksaa noin 3 €.
 
Muut hinnat: Kaupassa: 1 litra vettä noin 0.5 €,  suolasäilyke (33 cl) noin 0.6 €,  valkea leipä noin 0.3 €, perunalastut 200g noin 1.6 €.
 
Rannat: Hiekka-, kivi- ja kivikkoiset rannat. Famagustassa on yksi saaren parhaista rannoista, samoin kuin hyvät mahdollisuudet snorklaukseen ja sukellukseen.
Yöelämä: Kyreniassa ja Farmagustassa hyvä valikoima ravintoloita, baareja ja kahviloita, joissa hyvää ruokaa todella edullisilla hinnoilla. Kyreniassa on useita kauppoja, joissa on kaikkea muotivaatteista paikallisiin käsitöihin. Bafrassa on vain vähän ostosmahdollisuuksia ja yöelämä on rajoitettu hotelleihin.
 
Aktiviteetit: Patikointi, vesiurheilu, sukellus jne. Usealla suuremmista hotelleista on oma kasino, joissa myös turkkilaiset turistit vierailevat.
 
Raha: Luottokorttimaksu on rajoitettu. Pankkiautomaatit hyväksyvät yleisimmät kortit. Vaihda käteistä vain pankissa tai hyväksytyissä vaihtopisteissä.
 
Liikenne: Ole varovainen ajaessasi tien vasemmalla puolella!

Juhlapäivät 2020: Uudenvuodenpäivä 1. tammikuuta. Lastenpäivä 23. huhtikuuta. Työntekijöidenpäivä (Vappu) 1. toukokuuta. 19. toukokuuta on Atatürkin muistopäivä ja nuorten urheilupäivä. Noin 24.4.2020 alkaa muslimien pyhä kuukausi Ramadan, joka loppuu 23.5.2020. Tänä aikana julkisissa toimistoissa ja pankeissa on rajoitetut aukioloajat. Ramadan päättyy kolmen päivän Seker bayramiin (Sokeriloma) 24-25-26.5.2020. Tänä aikana kaupat voivat jäädä suljettuiksi ja saatat huomata, että palvelutaso on normaalia alhaisempi. Voitonpäivä 30. elokuuta.Kurban Bayram (Uhrijuhla) 31.7-3.8.2020. Tasavallanpäivä 29. lokakuuta.

Huomaa, että suomenkielistä opaspalvelua ei tarjota tässä kohteessa. Paikallinen yhteistyökumppanimme TOURPLUS on tavoitettavissa puhelinnumeroilla: Puhelin +90 533 870 8423, +90 533 870 8426, +90 533 870 8429

Sää
tammikuu
16 ° C
helmikuu
14 ° C
maaliskuu
16 ° C
huhtikuu
21 ° C
toukokuu
25 ° C
kesäkuu
28 ° C
joulu
30 ° C
elokuu
33 ° C
syyskuu
30 ° C
lokakuu
26 ° C
marraskuu
22 ° C
joulukuu
18 ° C