• Minun matkani
 • Soitamme sinulle
  Nimi Sukunimi
  Puhelinnumero
  Sähköposti
  Päivämäärä
  Koska haluaisit meidän soittavan?
  Lähetä soittopyyntö
 • 09 4245 4208

Puolivälissä Antalyaa ja Alanyaa, Turkin etelärannikolla, sijaitsee idyllinen lomakohde Side.Ihanteellinen lomakohde, jos haluat yhdistää rantaloman ja historian. Alueelta löytyy monia antiikin aikaisia raunioita, tunnetuin lienee kaupungin symboli, Apollon temppeli.


Idyllinen Side on vierailun arvoinen. Täältä löydät menneiden aikakausien kulttuurilliset jäännökset, kapeita kujia ja aitoja kivitaloja. Kauniiden talojen ympärillä on kauppoja, ravintoloita ja viihtyisiä baareja. Etelärannikon parhaimmat rannat ulottuvat Sidestä useita kilometrejä sekä itään että länteen. Suuret hotellit sijaitsevat luonnonkauniilla alueilla, hieman kaupungin ulkopuolella, helposti saavutettavissa esimerkiksi dolmuksella (minibussi).


Useimmat hotelleista sijaitsevat Kumköyn alueella, jonne kulkee promenadi Siden historiallisesta keskustasta.Promenadin varrella on runsaasti mahdollisuuksia herkulliseen illalliseen, yhdistettynä kauniiseen auringonlaskuun.

Rannat
Sidessä on kaksi kaunista rantaa, itäinen ja läntinen. Itäisellä rannalla on kristallinkirkas uimavesi, tunnelma on rauhallinen. Täällä voit esimerkiksi viettää aikaa hyvän kirjan parissa. Länsirannalla (Kumköy), joka soveltuu lapsiperheille mataluutensa vuoksi, on enemmän elämää. Tarjolla on paljon aktiviteettejä ja voit vuokrata välineitä vesiurheiluun.


Ostokset
Vanhankaupungin viehättävät kivitalot kätkevät sisällään pieniä putiikkeja, joista löydät vaatteita, mausteita, kenkiä, laseja, nahkaa, kultaa ja hopeaa. Tinkiminen on tärkeä osa turkkilaista kaupantekoa,joten kokeile onneasi! Suuremmat valikoimat löydät Manavgatista (noin 7 km. Siden keskustasta) tai ostoskeskus Novamall' ista (5 km.)


Ravintolat ja yöelämä
Side on kaupunki, jossa on paljon nähtävää historiasta kiinnostuneille. Tutustu esimerkiksi vanhaan amfiteatteriin, johon mahtui 17 000 ihmistä tai hyvin säilyneeseen roomalaiseen kylpylään illan valaistuksessa.


Useimmat r
avintolat sijaitsevat viehättävällä vanhankaupungin alueella.Täällä voit nauttia herkullisesta ateriasta, kaupungin vanhojen muurien ympäröimänä, kuunnellen tarinoita, joita niillä on kerrottavanaan.


Tietoa Sidestä

Lentoaika: Arvioitu lentoaika Helsinki-Antalya on noin 4 tuntia.

Kuljetus: Kuljetus Antalyan lentokentältä Siden ensimmäiseen hotelliin kestää noin tunnin (70 km). Kuljetus tapahtuu Mixx Travel -henkilöstön tai paikallisen edustajamme kanssa. Bussissa ei välttämättä ole opasta, jolloin annamme tarvittavan opastuksen lentokentällä.

Passi ja viisumi: Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia alle kolmen kuukauden lomamatkoja varten. Passin tulee olla voimassa 6 kuukautta kotiinpaluun jälkeen. Jos et ole Suomen kansalainen, ota yhteyttä Turkin lähetystöön, puh.:09 6122 6100  

Aikaero: Suomen aika + 1 tunti (talviaika) Suomen aika  (kesäaika). Erillinen kesä- ja talviaika ei ole Turkissa käytössä.

Maakoodi: Valitse +90 ja puhelinnumero. Soittaaksesi Suomeen, valitse numero +358 ja sen jälkeen puhelinnumero (älä unohda poistaa puhelinnumeron ensimmäistä 0)

Rokotus: Ota yhteys lääkäriin tai Terveyden- ja hyvinvoinnin laitokseen (www.thl.fi).

Väkiluku: Sidessä asuu noin 15 000 asukasta, väkiluku nousee kesällä noin 100 000 asukkaaseen.

Ruoka: Kahden ruokalajin illallisen keskimääräinen hinta on noin 14 € henkilöä kohti. Olut maksaa noin 2,5 .

Hintataso: Yleinen hintataso on noin 45 % edullisempi Suomeen verrattuna, esim. vesipullo 0,3 , savukkeet 2,6 , olut 1,7 .

Rannat: Sidessä on kaksi rantaa; länsiranta on matala ja hienohiekkainen,itäranta on karkeampaa hiekkaa ja aallot ovat toisinaan korkeita. Aurinkotuoleja ja-varjoja on saatavana maksua vastaan.

Yöelämä: Laaja valikoima ravintoloita, baareja ja kahviloita, joissa on hyvää ruokaa edullisesti. Keskustassa diskoja. Ostosmahdollisuuksia lähellä hotelleja ja Siden keskustassa, josta voit ostaa vaatteita ja kenkiä, matkamuistoja, turkkilaisia mattoja, nahkatuotteita, kultaa ja paljon muuta.

Aktiviteetit: Vesiurheilu, sukellus, koskenlasku, tennis, jalkapallo jne

Raha: Rahaa voi vaihtaa pankeissa, posteissa, yksityisissä rahanvaihtopisteissä sekä hotellien vastaanotoissa.  Luottokortit maksuvälineinä hyväksytään rajoitetusti.

 

Juhlapäivät 2020: Uudenvuodenpäivä 1. tammikuuta. Lastenpäivä 23. huhtikuuta. Työntekijöidenpäivä (Vappu) 1. toukokuuta. 19. toukokuuta on Atatürkin muistopäivä ja nuorten urheilupäivä. Noin 24.4.2020 alkaa muslimien pyhä kuukausi Ramadan, joka loppuu 23.5.2020. Ramadan päättyy kolmen päivän Seker bayramiin (Sokeriloma) 24-25-26.5.2020. Tänä aikana kaupat voivat jäädä suljettuiksi ja saatat huomata, että palvelutaso on normaalia alhaisempi. Voitonpäivä 30. elokuuta.Kurban Bayram (Uhrijuhla) 31.7-3.8.2020. Tasavallanpäivä 29. lokakuuta.

 

Keskimääräiset lämpötilat

Tammikuu 

16°c

Helmikuu

14°c

Maaliskuu  

16°c

Huhtikuu

22°c

Toukokuu

25°c

Kesäkuu

28°c

Heinäkuu

33°c

Elokuu

33°c

Syyskuu

29°c

Lokakuu

26°c

Marraskuu

22°c

Joulukuu

18°c