• Minun matkani
 • Soitamme sinulle
  Nimi Sukunimi
  Puhelinnumero
  Sähköposti
  Päivämäärä
  Koska haluaisit meidän soittavan?
  Lähetä soittopyyntö
 • 09 4245 4208

Antalya joka myös tunnetaan Turkin Rivieran pääkaupunkina on yli 2000 vuotta vanha. Antalya on sekoitus uutta ja vanhaa; historiaa ja modernin metropolin sykettä.


Täällä on kaikki lähelläsi; kaupungin kattava ostostarjonta, kulttuuri sekä turkoosinsininen meri. Antalya on tunnettu myös korkeatasoisista All Inclusive hotelleistaan.Rannat

Antalyassa on kolme kaunista rantaa, joissa voit nauttia auringosta ja turkoosista merestä. Memerli sijaitsee keskustassa sataman vieressä ja koostuu mukulakivistä. Antalyan länsipuolella Taurus-vuorilla on Konyaaltin ranta (pikkukivinen), jossa on paljon aktiviteetteja ja ravintoloita. Siellä on kiva Beach Park, josta löytyy baareja, vesipuisto ja ostosmahdollisuuksia. Lara Beach on Antalyan keskustan ulkopuolella oleva alue jonka ranta koostuu hiekasta ja pikkukivistä. Täältä löytyy suuria luksushotelleja.

 

Ostokset

Antalyan suosituinta ostoskatua kutsutaan Güllük Boulevard -kaduksi, jolta löydät kaikkea merkkiliikkeistä jalokivikauppoihin ja pikku puutiikkeihin, jotka tarjoavat paikallisia tuotteita.  Antalya on shoppailijan paratiisi. Kävele esimerkiksi Kaleicin vanhankaupungin ympäri ja käy sen käsityöliikkeissä tai mauste- ja kultaliikkeissä. Muista myös käydä suurilla lauantai-markkinoilla Lara Cumartesi Pazarilla, joihin pääsee helposti dolmuksella (minibussilla) Antalyan keskustasta.

Ravintolat ja viihde

Parasta turkkilaista perinnettä kunnioittaen,Antalya tarjoaa lähes loputtoman valikoiman viihtyisiä ravintoloita kaikissa hintaluokissa. Koe uusia makuelämyksiä esimerkiksi kaupungin kauniin sataman lähellä tai Kaleicin vanhassakaupungissa. Kuten aina Turkissa, löydät monipuolisen tarjonnan perinteistä turkkilaista- tai enemmän eurooppalaisittain suuntautunutta ruokaa.  Ilmapiiri on melkein maaginen kaupunginmuurien sisäisillä kapeilla kujilla, näe esimerkiksi historiallinen Yivli-minareetti, joka rakennettiin jo 1300-luvulla. Pysähdy kahvikupposelle yhdestä Vanhankaupungin monista viihtyisistä kahviloista. Sataman yöelämä on on vilkasta baareineen ja diskoineen.

 

Tietoa Antalyasta

Lentoaika: Arvioitu lentoaika Helsinki-Antalya on noin 4 tuntia.


Kuljetus: Antalyan lentokentältä Antalyan ensimmäiseen hotelliin kestää noin 20 minuuttia (6 km). Kuljetus tapahtuu Mixx Travel -henkilöstön tai paikallisen edustajamme kanssa. Bussissa ei välttämättä ole opasta, jolloin annamme tarvittavan opastuksen lentokentällä.


Passi ja viisumi: Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia alle kolmen kuukauden lomamatkoja varten. Passin tulee olla voimassa 6 kuukautta kotiinpaluun jälkeen. Jos et ole Suomen kansalainen, ota yhteyttä Turkin lähetystöön, puh.:09 6122 6100 


Aikaero: Suomen aika + 1 tunti (talviaika) Suomen aika  (kesäaika). Erillinen kesä- ja talviaika ei ole Turkissa käytössä.


Maakoodi: Valitse +90 ja puhelinnumero. Soittaaksesi Suomeen, valitse numero +358 ja sen jälkeen puhelinnumero (älä unohda poistaa puhelinnumeron ensimmäistä 0)


Rokotus: Ota yhteys lääkäriin tai Terveyden- ja hyvinvoinnin laitokseen (www.thl.fi).


Väkiluku: Antalyassa asuu noin 1,1 miljoonaa asukasta, joka kesällä nousee noin 1,5 miljoonaan.


Ruoka: Kahden ruokalajin illallisen keskimääräinen hinta on noin 14 € henkilöä kohti. Olut maksaa noin 2,5 €.


Hintataso: Yleinen hintataso on noin 45 % edullisempi Suomeen verrattuna, esim. vesipullo 0,3 €, savukkeet 2 €, olut 1,7 €.


Rannat: Memerli, Konyaalti, Lara.


Yöelämä: Laaja valikoima baareja, pubeja, diskoja ja yökerhoja.


Aktiviteetit: Vesipuisto, vesiurheilu, sukellus, koskenlasku, tennis, jalkapallo jne


Raha: Rahaa voi vaihtaa pankeissa, posteissa, yksityisissä rahanvaihtopisteissä sekä hotellien vastaanotoissa.  Luottokortit maksuvälineinä hyväksytään rajoitetusti.

 

Juhlapäivät 2022


Uudenvuodenpäivä: 1. tammikuuta. 


Lastenpäivä: 23. huhtikuuta. 


Työntekijöidenpäivä: (Vappu) 1. toukokuuta. 


19. toukokuuta on Atatürkin muistopäivä ja nuorten urheilupäivä. 


Ramadan: 2.4.2022 alkaa muslimien pyhä kuukausi Ramadan, joka loppuu 1.5.2022. Ramadan päättyy kolmen päivän Seker bayramiin (Sokerijuhla) 2 - 4.5.2022. Tänä aikana kaupat voivat olla suljettuina ja saatat huomata, että palvelutaso on normaalia alhaisempi. 


Voitonpäivä: 30. elokuuta.


Kurban Bayram (Uhrijuhla): 8.7 - 12.7.2022. 


 

Sää:

Tammi Helmi Maalis Huhti Touko Kesä
16°c 14°c 16°c 22°c 25°c 28°c
Heinä Elo Syys Loka Marras Joulu
33°c 33°c 29°c 26°c 22°c 18°c