• Minun matkani
 • Soitamme sinulle
  Nimi Sukunimi
  Puhelinnumero
  Sähköposti
  Päivämäärä
  Koska haluaisit meidän soittavan?
  Lähetä soittopyyntö
 • 09 4245 4208

Puolivälissä Antalyaa ja Alanyaa, Turkin etelärannikolla, sijaitsee idyllinen lomakohde Side. Ihanteellinen lomakohde, jos haluat yhdistää rantaloman ja historian. Alueelta löytyy monia antiikin aikaisia raunioita, tunnetuin lienee kaupungin symboli, Apollon temppeli.


Idyllinen Side on vierailun arvoinen. Täältä löydät menneiden aikakausien kulttuurilliset jäännökset, kapeita kujia ja aitoja kivitaloja joissa on kauppoja, ravintoloita ja viihtyisiä baareja. Etelärannikon parhaimmat rannat ulottuvat Sidestä useita kilometrejä sekä itään että länteen. Suuret hotellit sijaitsevat kaupungin ulkopuolella mutta pääset keskustaan helposti esim. dolmuksella (minibussi).

 

Siden kävelykatu kulkee aina vanhasta kaupungista Kumköyhin, jossa on suurempia hotelleja. Rantakadulla on kivoja ravintoloita joissa voit nauttia illallisen ihaillen kaunista auringonlaskua. Etsitkö edullista matkaa Sideen? Katso ajankohtaiset tarjoukset täältä


Rannat
Sidessä on kaksi kaunista rantaa, itäinen ja läntinen. Itäisellä rannalla on kristallinkirkas uimavesi, tunnelma on rauhallinen. Täällä voit esimerkiksi viettää aikaa hyvän kirjan parissa. Länsirannalla, joka soveltuu lapsiperheille mataluutensa vuoksi, on enemmän elämää. Tarjolla on paljon aktiviteettejä ja voit vuokrata välineitä vesiurheiluun.


Ostokset
Vanhankaupungin viehättävät kivitalot kätkevät sisälleen pieniä putiikkeja, joista löydät vaatteita, mausteita, kenkiä, silmälaseja, nahkaa, kultaa ja hopeaa, mutta muista tinkiä! Suuremmat valikoimat löydät Manavgatista (noin 7 km. Siden keskustasta) tai ostoskeskus Nova Mallista (5 km.)

 

Ravintolat ja yöelämä
Side on kaupunki, jossa on paljon nähtävää historiasta kiinnostuneille. Tutustu esimerkiksi vanhaan amfiteatteriin, johon mahtui 17 000 ihmistä tai hyvin säilyneeseen roomalaiseen kylpylään illan valaistuksessa.


Useimmat ravintolat sijaitsevat viehättävällä vanhankaupungin alueella.Täällä voit nauttia herkullisesta ateriasta rauhassa kaupungin vanhojen muurien ympäröimänä. Rantakadun varrelta löydät myös useita ravintoloita ja baareja joissa voit istua ja ihastella kaunista auringonlaskua.Tietoa Sidestä

Lentoaika: Arvioitu lentoaika Helsinki-Antalya on noin 4 tuntia.

Kuljetus: Kuljetus Antalyan lentokentältä Siden ensimmäiseen hotelliin kestää noin tunnin (70 km). Kuljetus tapahtuu Mixx Travel -henkilöstön tai paikallisen edustajamme kanssa. Bussissa ei välttämättä ole opasta, jolloin annamme tarvittavan opastuksen lentokentällä.

Aikaero: Suomen aika + 1 tunti (talviaika) Suomen aika +/-0 (kesäaika). Erillinen kesä- ja talviaika ei ole Turkissa käytössä.


Maakoodi: Valitse +90 ja puhelinnumero. Soittaaksesi Suomeen, valitse numero +358 ja sen jälkeen puhelinnumero (älä unohda poistaa puhelinnumeron ensimmäistä 0)

Rokotus: Ota yhteys lääkäriin tai Terveyden- ja hyvinvoinnin laitokseen (www.thl.fi).


Väkiluku: Sidessä asuu noin 15 000 asukasta, väkiluku nousee kesällä noin 100 000 asukkaaseen.

Ruoka: Kahden ruokalajin illallisen keskimääräinen hinta on noin 15 € henkilöä kohti. Olut maksaa noin 2,5 €.

Hintataso: Yleinen hintataso on noin 45 % edullisempi Suomeen verrattuna, esim. vesipullo 0,3 €, savukkeet 2 €, olut 1,7 €.

Rannat: Sidessä on kaksi rantaa; länsiranta on matala ja hienohiekkainen,itäranta on karkeampaa hiekkaa ja aallot ovat toisinaan korkeita. Aurinkotuoleja ja-varjoja on saatavana maksua vastaan.

Yöelämä: Laaja valikoima ravintoloita, baareja ja kahviloita, joissa on hyvää ruokaa edullisesti. Keskustassa diskoja. Ostosmahdollisuuksia lähellä hotelleja ja Siden keskustassa, josta voit ostaa vaatteita ja kenkiä, matkamuistoja, turkkilaisia mattoja, nahkatuotteita, kultaa ja paljon muuta.

Aktiviteetit: Vesiurheilu, sukellus, koskenlasku, tennis, jalkapallo jne

Raha: Rahaa voi vaihtaa pankeissa, posteissa, yksityisissä rahanvaihtopisteissä sekä hotellien vastaanotoissa.  Luottokortit maksuvälineinä hyväksytään rajoitetusti.

 

Juhlapäivät 2022

Uudenvuodenpäivä: 1. tammikuuta. 

Lastenpäivä: 23. huhtikuuta. 

Työntekijöidenpäivä (Vappu): 1. toukokuuta. 

19. toukokuuta on Atatürkin muistopäivä ja nuorten urheilupäivä. 

Ramadan: 2.4.2022 alkaa muslimien pyhä kuukausi Ramadan, joka loppuu 1.5.2022. Ramadan päättyy kolmen päivän Seker bayramiin (Sokerijuhla) 2 - 4.5.2022. Tänä aikana kaupat voivat olla suljettuina ja saatat huomata, että palvelutaso on normaalia alhaisempi. 

Voitonpäivä: 30. elokuuta.

Kurban Bayram (Uhrijuhla): 8.7 - 12.7.2022. 


Sää:


TammiHelmiMaalisHuhtiToukoKesä
16°c14°c16°c22°c25°c28°c
Heinä EloSyysLokaMarrasJoulu
33°c33°c29°c26°c22°c18°c