• Minun matkani
 • Soitamme sinulle
  Nimi Sukunimi
  Puhelinnumero
  Sähköposti
  Päivämäärä
  Koska haluaisit meidän soittavan?
  Lähetä soittopyyntö
 • 09 4245 4208

Kreetalla voit nauttia auringosta ympäri vuoden. Kreeta on suuri saari; lännessä sijaitsevasta Kissamosista Vai-rantaan idässä on vain noin 325 km. Suurin osa turisteista jää joko Hanian viehättävään rannikkokaupunkiin lännessä (Platanias, Agia Marina, Gerani ja muut) tai Heraklioniin hieman kauempana idässä, pohjoisrannikkoa pitkin. Aivan Kreetan itäpuolella on suhteellisen uusi lomakohde Sitia. Koko Kreetan alueelta löydät kauniita, hyvin hoidettuja rantoja, mukavia lomakaupunkeja, hyvää kreikkalaista gastronomiaa ja paljon hotelleja kaikissa hintaluokissa. Kreetalla lomaillessasi muista myös käydä katsomassa Knossosia - muinaista pronssikauden palatsia.

 

Rannat ja vesipuistot
Kreetalla on monia erinomaisia rantoja. Hanian länsipuolella ovat hyvin hoidetut rannat ja Heraklionista itään on myös upeita rantoja. Kreetan suosituin ranta on nimeltään Elafonissi ja on lyhyen ajomatkan päässä kohteista Länsi-Kreetalla. Rantaa kutsutaan Kreetan vastaukseksi Malediiveille! Aivan etelässä, Kreetan itäpuolella, on pieni Makrigialosin kaupunki. Täältä löydät joitakin parhaimmista rannoista saaren tällä puolella. Vai on Euroopan ainoa ranta, jolla on luonnollisia palmuja.

Ostokset
Kreetalla ostosmahdollisuudet ovat suurelta osin samat kuin muillakin Kreikan saarilla. Tuliaisiksi suosittelemme paikallista hunajaa, viiniä tai herkullista oliiviöljyä.

Ravintolat ja viihde

Kaikissa hotelleissa on ravintoloita ja useimmissa on puoli- tai täysihoito. All Inclusive -konsepti ei ole yhtä laajalle levinnyt Kreetalla, lukuun ottamatta joitain suuria lomakeskushotelleja. Suurimmissa lomakaupungeissa ja Hanian kaupungissa on diskoja ja yökerhoja.

 

Tietoa Kreetasta:

Lentoaika: Arvioitu lentoaika Helsingistä: 4 tuntia

Lentokenttäkuljetus: Hanian lentokentältä odottaa noin 40 minuutin ajomatka suosituimpiin lomakohteisiin Hanian kaupungin länsipuolella.

Passi ja Visa: Suomen kansalaiset matkustavat viisumivapaasti Kreetalle, joka on osa EU: ta. Ota kuitenkin passi mukaan.

Aikaero: 0 tunti

Puhelut: +30 ja kreikkalainen puhelinnumero. Jos haluat soittaa Suomeen, +358 ja puhelinnumero (älä unohda poistaa puhelinnumeron ensimmäistä 0).

Rokotukset: Rokotuksia ei vaadita. Tarvittaessa ota yhteyttä lääkäriisi.

Asukkaat: Kreetalla on noin 650 000 vakituista asukasta. Hanian kaupungissa on noin 150 000 asukasta. Kesällä, sisältäen turistit, Kreetalla on jopa miljoona ihmistä.

Hintataso: Kahden ruokalajin illallisen keskimääräinen hinta on noin 16 € / henkilö. Olut maksaa noin 2.7 €. 1 litra vettä n. 0.7 €, virvoitusjuomat 0.4 € (33 cl), leipä noin 0.4 €,  perunalastut 200g n. 1.4 €.

Rannat: Suurimmalla osalla hotelleista on oma ranta. Yleiset rannat ovat hyvätasoisia.

Yöelämä: Diskot, klubit ja baarit suurimmissa lomakaupungeissa.

Aktiviteetit: Ranta-aktiviteetit, vesiurheilu, sukellus, snorklaus, tennis, jalkapallo, vaellus.

 

Raha: Kreetan valuutta on Euro. Luottokorttimaksu hyväksytään useimmissa kaupoissa ja kaikissa hotelleissa, kun taas pankkiautomaatit (ATM) hyväksyvät yleisimpiä kortteja.


Juhlapäivät 2022

Uudenvuodenpäivä 1. tammikuuta

Loppiainen 6. tammikuuta

Kansallispäivä 25. maaliskuuta

Pitkäperjantai 22. huhtikuuta

Pääsiäinen 24.- 25. huhtikuuta

Vappu 1. toukokuuta

Helluntai 12.- 13. kesäkuuta

Siunatun Neitsyt Marian taivaaseen astumispäivä 15. elokuuta

‘’ei-päivä’’ 28. lokakuuta

Joulu 25.-26. joulukuutaSää:

tammi               helmi               maalis               huhti               touko               kesä                   
15 ° C                16 ° C               17 ° C                20 ° C               24 ° C              24 ° C

heinä                 elo                    syys                    loka                marras             joulu                  
29 ° C                29 ° C               26 ° C                 23 ° C              20 ° C               17 ° C