• Minun matkani
 • Soitamme sinulle
  Nimi Sukunimi
  Puhelinnumero
  Sähköposti
  Päivämäärä
  Koska haluaisit meidän soittavan?
  Lähetä soittopyyntö
 • 09 4245 4208

 
Bodrum-Turkin St. Tropez, ja monien mielestä yksi Turkin kauneimmista kaupungeista. Siksi ei ole ihme, että Bodrum on myös monien varakkaiden turkkilaisten suosikki lomakohde. Matalat, valkokalkitut ja Bougainvillea-kukilla verhoillut talot, kapeat kadut ja kujat sekä vieraanvarainen ilmapiiri muistuttavat eniten pientä kreikkalaista saarta, eikä se ehkä ole niin outoa: kirkkaalla säällä näet selvästi Kreikan, joka on vain 20 km: n päässä. 


Bodrumia kutsuttiin aiemmin Halicarnassokseksi, ja kaupungilla on myrskyisä ja jännittävä menneisyys. Kaupunki on ollut Persian, Egyptin ja Kreikan hallinnassa, kunnes siitä tuli osa Ottomaanien valtakuntaa vuonna 1522. Yksi muinaisen maailman 7 ihmeestä 45 m. korkea kuningas Mausoleksen hauta (mausoleumi) - rakennettiin vuonna 300-luvulla eaa.  Nykyään mausoleumista on hyvin vähän jäljellä, ja osa rakennusmateriaalista käytettiin uudelleen kun Maltan ritarit rakensivat omaa linnoitustaan, Pyhän Pietarin linnoitusta 1500-luvulla. Linnoitus on suosittu nähtävyys, jossa on nykyään vedenalainen museo, pieni kahvila ja luultavasti kaupungin paras näkymä. 

Suosiostaan huolimatta Bodrum on onnistunut säilyttämään alkuperäisen viehätyksensä. Kaikki talot on kalkittu tai rakennettu luonnonkivestäeikä taloissa saa olla kuin 3 kerrosta, sääntö, joka otetaan erittäin vakavasti. Kaupungin keskipiste on pitkä kävelykatu "Cumhurriet Caddesi" (Republic Street), joka kiemurtelee keskustan läpi. Täältä löydät upean sekoituksen matkamuistomyymälöitäkäsitöitä sisältäviä kauppojaravintoloita ja pieniä gallerioitaja illan pimetessä, osa kadusta muuttuu yhdeksi suureksi baarikaduksi. Monet uskovat, että Bodrumissa on Turkin paras yöelämä-täältä löytyy pienet, viihtyisät baarit, joissa soitetaan live-musiikkia ja ekslusiiviset yökerhot.


Rannat 

Bodrumin keskusta ei voi ylpeillä hyvällä rannalla. Toisaalta Bodrumin niemimaalla on lukuisia rantoja. Bodrumin satamasta voit purjehtia pienelle Bardakçi rannalle-matka kestää noin 10 minuuttia. Gümbet ranta on noin 3 km: n päässä Bodrumista. Täällä voit nauttia leppoisista rantapäivistä vesiurheilun merkeissä. Bitezissä hedelmätarhat ulottuvat melkein rannalle ja ilmapiiri on rauhallisempi. Yahşi ja Baĝla ovat myös suosittuja rantoja. Bodrumin veneretket ovat ainutlaatuisia ja ehdottomasti kokemuksen arvoisia.

 

Tietoa Bodrumista 
LentoaikaLaskettu lentoaika Suomesta: 3 tuntia ja 15 min. 
KuljetusMilasin lentokentältä Bodrumin keskustaan on n. 35 km (Milas Bodrum lentokenttä-Bodrum n. 36km). Kuljetus tapahtuu MixxTravelin henkilökunnan tai paikallisen edustajamme kanssa. Bussissa ei välttämättä ole opasta, jolloin annamme tarvittavan opastuksen kentällä.
Passi ja viisumi: Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia Turkkiin.
Maakoodi: Valitse +90 ja puhelinnumero. Soittaaksesi Suomeen, valitse numero +358 ja sen jälkeen puhelinnumero (älä unohda poistaa puhelinnumeron ensimmäistä 0)
Rokotukset: Ota yhteys lääkäriin tai Terveyden- ja hyvinvoinnin laitokseen (www.thl.fi).
Asukkaat: Bodrumissa on noin 40 000 asukasta. 
Ravintolahinnat : 2 ruokalajin illallisen keskihinta on noin 20 Euro per henkilö. Olut maksaa noin 4 euro.
Hintataso: Yleinen hintataso on noin 45% edullisempi Suomeen verrattuna, esim. vesipullo 0,50€, savukkeet 2,5€, olut noin 4€.
Rannat: Hiekkaiset ja pikkukivirannat, joissakin paikoissa kiviä.
Ostokset: Voit ostaa paikallista taidetta ja käsitöitäluonnonsieniä, kultaa ja nahkaa. Eksklusiivisia merkkituotteita voi ostaa edullisesti venesatamasta. Bodrumissa on markkinat kahtena päivänä viikossa: tiistaina (vaatteet jne.) ja perjantaina (hedelmät ja vihannekset).
Yöelämä: Bodrumissa on laaja ja monipuolinen valikoima baareja, kahviloita, yökerhoja ja yksi maailman suurimmista ulkodiskoista "Halikarnas".
Aktiviteetit: Patikointi, vesiurheilu, sukellus jne. Tee yhden päivän matka Kreikan Kosin saarelle ja tutustu Bodrumin niemimaan moniin pikkukaupunkeihin.
Raha: Luottokorttimaksu hyväksytään kaikissa suurimmissa kaupoissa, supermarketeissa ja ravintoloissa. Pankkiautomaatit (ATM/Bankomat) ottavat yleisimmät kortit. Jos haluat vaihtaa käteistä Turkin liiraan, on suositeltavaa käyttää valuutanvaihtopisteitä tai PTT: tä (postitoimisto).
Aikaero: Suomen aika +1 tunti(talviaika) Suomen aika (kesäaika). Erillinen kesä- ja talviaika ei ole Turkissa käytössä.

Juhlapäivät 2024
Uudenvuodenpäivä: 1. tammikuuta. 
Lastenpäivä: 23. huhtikuuta. 
Työntekijöidenpäivä (Vappu): 1. toukokuuta. 
Atatürkin muistopäivä ja nuorten urheilupäivä:19.5
Demoratian ja kansan päivä: 15.7
Voitonpäivä: 30. elokuuta.
Tasavallanpäivä: 28.-29. lokakuuta.
 
Ramadan: 11.3.24 alkaa muslimien pyhä kuukausi Ramadan, joka loppuu 10.4.24. Ramadan päättyy kolmen päivän Seker bayramiin (Sokerijuhla) 10.-12.4.24. Tänä aikana kaupat voivat olla suljettuina ja saatat huomata, että palvelutaso on normaalia alhaisempi. 
Kurban Bayram (Uhrijuhla): 16.-19.6.2024 

 

Sää 

Jan 

Helmikuu 

Turmella 

Huhtikuu 

Toukokuu 

Jun 

16 °C 

14 °C 

16 °C 

21 °C 

25 °C 

28 °C 

Joulu 

Elokuu 

Syyskuu 

Lokakuu 

Marraskuu 

Joulukuu 

30 °C 

33 °C 

30 °C 

26 °C 

22 °C 

18 °C