• Minun matkani
 • Soitamme sinulle
  Nimi Sukunimi
  Puhelinnumero
  Sähköposti
  Päivämäärä
  Koska haluaisit meidän soittavan?
  Lähetä soittopyyntö
 • 09 4245 4208

Cesmessä vauhti on hieman hitaampi kuin muualla. Täällä on sekä kauniita hiekkarantoja, monia viihtyisiä ravintoloita että erinomaisia ostosmahdollisuuksia. Sana Cesme tarkoittaa "lähdettä". Alue tunnetaan myös monista kuumista lähteistään, joiden kerrotaan pystyvän parantamaan mm. psoriaasi ja reuma.


Cesme sijaitsee Turkin kolmanneksi suurimman kaupungin, Izmirin, länsipuolella ja on siksi todella hyvä lähtökohta, jos haluat yhdistää aurinko- ja rantalomat suurkaupunkiin ja kulttuuriin. Cesmessä on joitain Turkin parhaista rannoista. Keskellä kaupunkia on pieni hiekkaranta, mutta useimmat matkailijat suuntaavat Altinkum-rannalle, jota monet pitävät yhtenä länsirannikon parhaista rannoista.

 

Keskikesällä Cesmen ilmasto on Välimeren rannikon lomakaupunkeihin verrattuna miellyttävä. Mereltä puhaltaa aina lempeä tuuli, eikä sää sen vuoksi tunnu niin paahtavalta. Samasta syystä Cesme on erittäin suosittu alue purjelautailijoille. Cesmessä on runsaasti ostosmahdollisuuksia - kaikkea paikallisista käsitöistä matkamuistoihin ja design-vaatteisiin. Cesmen keskustasta löydät myös laajan valikoiman hyviä ravintoloita, viihtyisiä kahviloita ja diskoja ja yökerhoja.

 

Tietoa Cesmestä:


Lentoaika: Arvioitu lentoaika Helsingistä 3 tuntia 50 min


Kuljetus: Izmirin lentokentältä Cesmen ensimmäiseen hotelliin kestää noin 1 tunti. Kuljetus tapahtuu Mixx Travelin henkilökunnan kanssa paikallisesta edustajatoimistostamme.


Aikaero: Suomen aika +0 tunti (kesäaika), +1 tunti (talviaika)


Maatunnus: Soita +90 ja sitten puhelinnumero. Soita Suomeen näppäilemällä +358 ja puhelinnumero. (Muista aina poistaa ensimmäinen nolla puhelinnumerostasi)


Rokotus: Ota yhteys lääkäriin tai rokotuskeskukseen.


Väestö: Cesmessä on noin 20 000 asukasta. Kesällä se nousee noin 300 000:een.


Ruoan hinnat: Kahden ruokalajin illallisen keskihinta on n. 16€/hlö. Olut maksaa noin 2€.


Muut hinnat: Myymälässä: 1l vettä n. 40snt, virvoitusjuoma (33 cl) noin 60snt, vehnäleipä n. 30snt, Sipsit 200g noin 1€.


Rannat: Itse Cesmessä on pieni kaupunkiranta. Lisäksi on suosituimpia Ilican ja Altinkumin rantoja.


Yöelämä: Laaja valikoima baareja, pubeja, diskoja ja yökerhoja kesällä.


Aktiviteetit: Vesipuisto, vesiurheilu, sukellus, koskenlasku, tennis, jalkapallo jne.


Raha: Luottokortit hyväksytään maksuvälineenä rajoitetusti. Pankkiautomaatit ovat käytettävissä. Vaihda käteistä vain pankissa tai valtuutetussa valuutanvaihtopisteessä.

 


Juhlapyhät 2022


Uudenvuodenpäivä: 1. tammikuuta.


Lastenpäivä: 23. huhtikuuta.


Työväenpäivä: 1. toukuuta.


Muslimien pyhä paastokuukausi Ramadan alkaa 2.huhtikuuta.Tänä aikana kaupat voivat olla kiinni ja saatat huomata, että palvelu on normaalia alhaisempaa. Ramadanin päättyminen koostuu kolmesta lomasta (sokerifestivaali) 2.-4. toukokuuta.


Atatürkin muistopäivä, sekä nuorten urheilupäivä 19. toukokuuta.


Kurban Bayram (uhrijuhla): 9.–12. heinäkuuta.


Voitonpäivä: 30. elokuuta.


Tasavallan: päivä 29. lokakuuta.

 

Sää:


Tammi Helmi Maalis Huhti Touko Kesä
16°c 14°c 16°c 21°c 25°c 28°c
Heinä Elo Syys Loka Marras Joulu
30°c 33°c 30°c 24°c 22°c 18°c