• Minun matkani
 • Soitamme sinulle
  Nimi Sukunimi
  Puhelinnumero
  Sähköposti
  Päivämäärä
  Koska haluaisit meidän soittavan?
  Lähetä soittopyyntö
 • 09 4245 4208

Miksi matkustaa Turkkiin? 10 hyvää syytä vierailla tässä upeassa kohteessa!


Etsitkö ainutlaatuista ja unohtumatonta lomakokemusta? Älä etsi kauempaa kuin Turkki! Tämä Euroopan ja Aasian risteyksessä sijaitseva kaunis maa on täydellinen kohde kaikille, jotka haluavat tutustua rikkaaseen kulttuuriin, nauttia upeasta luonnosta, herkullisesta ruoasta ja upeasta säästä! Tässä artikkelissa annamme sinulle 10 syytä, miksi sinun pitäisi valita loma Turkissa ja mikä tekee siitä niin loistavan lomakohteen.

1. Kauniit rannat

Yksi Turkin tärkeimmistä nähtävyyksistä on kauniit rannat. Maassa on yli 8 000 kilometriä rantaviivaa, kristallinkirkasta vettä ja hiekkarantoja. Välimeren rannikko on erityisen suosittu turistien keskuudessa suosittujen rantakohteidensa kuten Antalya, Side Bodrum ja Marmaris, vuoksi. Nämä rannat tarjoavat erilaisia aktiviteetteja rentouttavasta auringonotosta vesiurheiluun kuten purjelautailuun ja vesihiihtoon . Täällä on rantoja sekä perheille ja heille, jotka haluavat pelata rantalentopalloa - tai vain rentoutua! Tässä on opas Alanyan parhaille rannoille

2. Rikas historia ja kulttuuri

Turkilla on rikas ja monipuolinen historia ja kiehtova kulttuuriperintö, joka ulottuu tuhansien vuosien taakse. Turkista löydät monet historialliset kohteet kuten muinainen Efesoksen kaupunki (helposti vierailtavissa, kun matkustat kanssamme esimerkiksi Cesmeen tai Kusadasiin), upea Sininen moskeija Istanbulissa ja kuuluisa Hagia Sofia samassa kaupungissa. Antayan ja Alanyan ympäristössä voit vierailla paikoissa, kuten Perge ja Aspendos - sekä kauniissa Siden amfiteatterissa.

3. Herkullinen keittiö

Turkki tunnetaan herkullisesta keittiöstään, johon ovat vaikuttaneet useat kulttuuriset ja maantieteelliset tekijät. Mehukkaista kebabeista makeaan baklavaan, tuoreista hedelmistä tuoreeseen leipään – ruoka Turkissa on todella herkullista. Yksi parhaista tavoista maistaa paikallista ruokaa on vierailla perinteisessä turkkilaisessa ravintolassa, jossa voit nauttia erilaisia tuoreista, paikallisista raaka-aineista valmistettuja aterioita. Tuliko nälkä? Tässä ajankohtaiset All Inclusive -tarjoukset!

4. Ystävälliset ja vieraanvaraiset ihmiset

Turkkilaiset ovat tunnettuja vieraanvaraisuudestaan, ystävällisyydestään ja auttamishalustaan-tämä tekee lomastasi mukavan. Turkkilaisista on helppo saada juttukaveri.

5. Enemmän lomaa edullisemmin

Turkki tarjoaa erinomaista vastinetta rahalle, joten se on ihanteellinen kohde matkailijoille, joilla ei ole valtavaa lomabudjettia. Verrattuna moniin muihin suosittuihin lomakohteisiin Turkki on suhteellisen edullinen, ja tarjolla on runsaasti edullisia majoitusvaihtoehtoja, halpaa ja maukasta ruokaa sekä kohtuuhintaisia aktiviteetteja ja retkiä. Turkissa on myös suhteellisen edullista käydä kampaajalla tai parturissa. Tässä on oppaamme kauneuteen ja hyvinvointiin Turkissa.

6. Täydellinen sää

Turkin Välimerenilmasto tarkoittaa, että maassa on pitkiä, kuumia kesiä ja leutoja talvia. Tämä tekee siitä ihanteellisen kohteen matkailijoille, jotka etsivät lämpöä ja aurinkoa ilman sadetta. Uintikausi alkaa toukokuun lopussa ja kestää lokakuun loppuun. Tänä aikana Turkin Välimeren alueella ei juurikaan sada.

7. Kaunis luonto

Turkki on maa, jossa on monia erilaisia maisemia, kaikkea lumisista vuorista koskemattomiin rantoihin ja mäkiin. Maassa on joitain maailman upeimmista luonnonmaisemista, mukaan lukien muun maailman kaunis Kappadokian alue ja dramaattiset Pamukkalen kuumat lähteet. Antalyan alueella on Taurus-vuoret taustanaan.

8. Ainutlaatuinen arkkitehtuuri historiallisilla elementeillä

Turkissa on ainutlaatuinen arkkitehtuuri ja maa on  historiallisten kokemusten kultakaivos kuuluisasta Sinisestä moskeijasta ja Hagia Sofiasta Efesoksen muinaisiin raunioihin. On yksinkertaisesti upeaa seistä raunioiden keskellä, missä ihmiset asuivat, söivät ja joivat yli 2000 vuotta sitten. Sulje silmäsi, kuvittele torin äänet, hevoset, hurraavat katsojat amfiteatterista...

9. Turkkiin on helppoa ja nopeaa matkustaa - ja viisumivapaus

Lento Helsingistä Antalyaan kestää noin 4 tuntia ja olet valmis vaihtamaan uima-asuun ja hyppäämään altaaseen. Verrattuna moneen muuhun lomakohteeseen Turkkiin matkustaminen ei kestä kauan – eikä sinun tarvitse huolehtia viisumeista tai lomakkeista. Laskeudut, menet passintarkastuksesta läpi ja se on siinä!

10. Hyviä ja edullisia ostoksia

Pyyhkeet, tuoksuvat saippuat, kivat puuvillapaidat, kultaa, koruja, pähkinöitä, mausteita, hunajaa, lamppuja...Turkki tarjoaa todella paljon ostosmahdollisuuksia!