• Minun matkani
 • Soitamme sinulle
  Nimi Sukunimi
  Puhelinnumero
  Sähköposti
  Päivämäärä
  Koska haluaisit meidän soittavan?
  Lähetä soittopyyntö
 • 09 4245 4208

 


Talviloma Turkissa – milloin ja miten?


Mixx Travelilla voit matkustaa koko talven Antalyaan ja läheisiin lomakaupunkeihin Alanyaan, Sideen, golffareiden Belekiin ja ihanaan Kemeriin. Talvella 22/23 meillä on lähtöjä Helsingistä.


Milloin voin lentää Antalyaan talvella?


Lennämme Helsingistä Antalyaan tammi-maaliskuun välisen ajan joka tiistai, torstai, lauantai ja sunnuntai. Talviajan lennot ovat lisälentoja meidän valikoimassamme ja ne ovat reittilentoja.

Onko halpaa matkustaa Turkkiin talvella?


Kyllä ! Kesälomamatkoihin verrattuna hinta on usein alle puolet. Tämä liittyy tietenkin kysyntään ja tarjontaan, ja talvisin elämänmeno on rauhallisempaa – aivan kuten lämpötilatkin maltillisempia. Talvitarjoukset Turkkiin Helsingistä viikoksi alkaen 769 € lennon ja hotellin kanssa. Joten, jos etsit edullista talvilomaa etelästä, tämä on luultavasti kohde, josta sinun pitäisi etsiä!

Kuinka lämmin etelä-Turkissa on talvella?


Ilmasto talvella Antalyan rannikolla on melko vaihtelevaa. Marras-joulukuussa lämpötila voi helposti olla 20 astetta päiväaikaan. Vuoden 2022 joulukuu on ollut erittäin lämmin, mutta lämpötila voi myös laskea 12-15 asteeseen. Tammi- ja helmikuu ovat melko kylmiä, tyypillisesti päivälämpötilat ovat noin 10 astetta, kun taas maaliskuussa lämpötila on noin viisi astetta enemmän ja huhtikuussa onkin jo kevätsää – joskus jopa melkein kesäsäät. Talvisaikaan iltalämpötilat ovat kuitenkin kylmiä ja öisin voikin olla vain muutama lämpöaste.


Milloin etelä-Turkissa sataa eniten talvella?


Periaatteessa sadekausi on vain lokakuun lopusta huhtikuun puoliväliin. Sää talviaikaan voi olla hieman lottoamista, mutta talvisinkin aurinkoa näkee paljon enemmän kuin Suomessa kaamosaikaan. Siihen voi kuitenkin luottaa, että Turkissa on aina lämpöisempi kuin kotosuomessa! Ja voi hyvinkin olla, että vietät viikon lomasi täysin auringonpaisteessa.


Mitä etelä-Turkissa voi tehdä talvella?


Turkin Välimeren rannikolla on kylminä kuukausinakin paljon tekemistä.
Katso tästä muutamia vaihtoehtoja:
Nauti puolikas tai kokonainen päivä hamamissa – turkkilaisessa saunassa.
Pääset peseytymään perusteellisesti, nauttimaan hieronnasta ja rentoutumaan rauhassa.
Laita hiuksesi tai kyntesi kuntoon hyvillä hinnoilla ja ajan kanssa.
Tee päiväretki Alanyan gondolihissillä (Teleferik) kukkulan huipulle. Kauniilla maisemilla varustettu päivä, josta varmasti myös lapsetkin pitävät.
Syö ja juo hyvin. Sekä Alanyassa, Antalyassa, Sidessä, Belekissä ja Kemerissä riittää paljon viihtyisiä ravintoloita, kahviloita ja baareja jokaiseen makuun.
Lämpötila on täydellinen päiväkävelylle rantakadulla, pyöräilyretkelle tai uimiseen hotellin (lämmitetyssä) altaassa.
 Tai oletko kiinnostunut golffauksesta ? Belekissä on alueen ehdottomasti parhaat kentät ja täältä löydät erilaisia golfkenttiä sekä hyviä hotelleja.
Lähde retkelle alueen historiallisiin monumentteihin, kuten Perge, Aspendos ja Side. Talviaikaan saat nämä melkein kokonaan itsellesi.
Vietä vapaapäivä itsesi tai perheesi kanssa hotellilla; katsele elokuvia, rentoudu ja vietä aikaa yhdessä.
Käy ostoksilla ja nauti päivä Antalyan vanhassa kaupungissa (Kaleici).
Mene paikallisille markkinoille. Turistit ovat poissa, jolloin hinnat ovat alhaisemmat ja voit tutkia tarjontaa rauhassa paikallisten kanssa.