• Minun matkani
 • Soitamme sinulle
  Nimi Sukunimi
  Puhelinnumero
  Sähköposti
  Päivämäärä
  Koska haluaisit meidän soittavan?
  Lähetä soittopyyntö
 • 09 4245 4208

Antalya on Turkin Rivieran luonnollinen keskus monipuolisen tarjontansa ansiosta. Antalya on sekoitus uutta ja vanhaa; historiaa ja modernin metropolin sykettä.


Täällä on kaikki lähelläsi; kaupungin kattava ostostarjonta, kulttuuri sekä turkoosinsininen meri. Antalya on tunnettu myös korkeatasoisista All Inclusive hotelleistaan.


Rannat

Antalya tarjoaa kolme kaunista rantaa, Memerlin, Konyaaltin ja Laran rannan. Pikkukivinen Memerli sijaitsee lähinnä satamaa kaupungin keskustassa. Upea paikka kokea vaikkapa tutustumisretkellä Antalyan vanhaankaupunkiin. Antalyan länsipuolella on seitsemän kilometriä pitkä, kirkasvetinen Konyaalti (pikkukivinen) ranta, jonne pääset kätevästi bussilla tai raitiovaunulla. Ranta on täynnä elämää ja tarjoaa runsaasti mahdollisuuksia lapsille ja lapsenmielisille. Kävelymatkan päässä on niin vesipuisto kuin Antalyan Akvaario, ostosmahdollisuuksia ja viihtyisiä rantabaareja. Vesiurheilu mahdollisuuksia on lukuisia. Lara Beach on yksi Turkin pisimmistä hiekkarannoista, joka on tunnettu vuotuisesta Sandland-hiekkalinnakilpailustaan. Monet suurimmista viiden tähden sijaitsevat täällä.

Ostokset

Antalyan suosituinta ostoskatua kutsutaan Güllük Boulevard -kaduksi, jolta löydät kaikkea merkkiliikkeistä jalokivikauppoihin ja pikku puutiikkeihin, jotka tarjoavat paikallisia tuotteita.  Antalya on shoppailijan paratiisi. Kävele esimerkiksi Kaleicin vanhankaupungin ympäri ja käy sen käsityöliikkeissä tai mauste- ja kultaliikkeissä. Muista myös käydä suurilla lauantai-markkinoilla Lara Cumartesi Pazarilla, joihin pääsee helposti dolmuksella (minibussilla) Antalyan keskustasta.

Ravintolat ja viihde:

Parasta turkkilaista perinnettä kunnioittaen,Antalya tarjoaa lähes loputtoman valikoiman viihtyisiä ravintoloita kaikissa hintaluokissa. Koe uusia makuelämyksiä esimerkiksi kaupungin kauniin sataman lähellä tai Kaleicin vanhassakaupungissa. Kuten aina Turkissa, löydät monipuolisen tarjonnan perinteistä turkkilaista- tai enemmän eurooppalaisittain suuntautunutta ruokaa.  Ilmapiiri on melkein maaginen kaupunginmuurien sisäisillä kapeilla kujilla, näe esimerkiksi historiallinen Yivli-minareetti, joka rakennettiin jo 1300-luvulla. Pysähdy kahvikupposelle yhdestä Vanhankaupungin monista viihtyisistä kahviloista. Sataman yöelämä on on vilkasta baareineen ja diskoineen.

 

Tietoa Antalyasta:

Lentoaika: Arvioitu lentoaika Helsinki-Antalya on noin 4 tuntia.

Kuljetus: Antalyan lentokentältä Antalyan ensimmäiseen hotelliin kestää noin 20 minuuttia (6 km). Kuljetus tapahtuu Mixx Travel -henkilöstön tai paikallisen edustajamme kanssa. Bussissa ei välttämättä ole opasta, jolloin annamme tarvittavan opastuksen lentokentällä.

Passi ja viisumi: Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia alle kolmen kuukauden lomamatkoja varten. Passin tulee olla voimassa 6 kuukautta kotiinpaluun jälkeen. Jos et ole Suomen kansalainen, ota yhteyttä Turkin lähetystöön, puh.:09 6122 6100 

Aikaero: Suomen aika + 1 tunti (talviaika) Suomen aika  (kesäaika). Erillinen kesä- ja talviaika ei ole Turkissa käytössä.

Maakoodi: Valitse +90 ja puhelinnumero. Soittaaksesi Suomeen, valitse numero +358 ja sen jälkeen puhelinnumero (älä unohda poistaa puhelinnumeron ensimmäistä 0)

Rokotus: Ota yhteys lääkäriin tai Terveyden- ja hyvinvoinnin laitokseen (www.thl.fi).

Väkiluku: Antalyassa asuu noin 1,1 miljoonaa asukasta, joka kesällä nousee noin 1,5 miljoonaan.

Ruoka: Kahden ruokalajin illallisen keskimääräinen hinta on noin 14 € henkilöä kohti. Olut maksaa noin 2,5 .

Hintataso: Yleinen hintataso on noin 45 % edullisempi Suomeen verrattuna, esim. vesipullo 0,3 , savukkeet 2,6 , olut 1,7 .

Rannat: Memerli, Konyaalti, Lara.

Yöelämä: Laaja valikoima baareja, pubeja, diskoja ja yökerhoja.

Aktiviteetit: Vesipuisto, vesiurheilu, sukellus, koskenlasku, tennis, jalkapallo jne

Raha: Rahaa voi vaihtaa pankeissa, posteissa, yksityisissä rahanvaihtopisteissä sekä hotellien vastaanotoissa.  Luottokortit maksuvälineinä hyväksytään rajoitetusti.

 

Juhlapäivät 2020: Uudenvuodenpäivä 1. tammikuuta. Lastenpäivä 23. huhtikuuta. Työntekijöidenpäivä (Vappu) 1. toukokuuta. 19. toukokuuta on Atatürkin muistopäivä ja nuorten urheilupäivä. Noin 24.4.2020 alkaa muslimien pyhä kuukausi Ramadan, joka loppuu 23.5.2020. Ramadan päättyy kolmen päivän Seker bayramiin (Sokeriloma) 24-25-26.5.2020. Tänä aikana kaupat voivat jäädä suljettuiksi ja saatat huomata, että palvelutaso on normaalia alhaisempi. Voitonpäivä 30. elokuuta.Kurban Bayram (Uhrijuhla) 31.7-3.8.2020. Tasavallanpäivä 29. lokakuuta.

 

Keskimääräiset lämpötilat:

Tammikuu  16 ° C

Helmikuu    14 ° C

Maaliskuu   16 ° C

Huhtikuu     22 ° C

Toukokuu   25 ° C

Kesäkuu      28 ° C

Heinäkuu    33 ° C

Elokuu         33 ° C

Syyskuu       29 ° C

Lokakuu      26 ° C

Marraskuu  22 ° C

Joulukuu      18 ° C