• Minun matkani
 • Soitamme sinulle
  Nimi Sukunimi
  Puhelinnumero
  Sähköposti
  Päivämäärä
  Koska haluaisit meidän soittavan?
  Lähetä soittopyyntö
 • 09 4245 4208


Riippumatta siitä, unelmoitko rentouttavasta rantalomasta, pitkälle aamuun jatkuvasta yöelämästä tai loputtomista ostosmahdollisuuksista, Alanyasta löytyy jokaiselle jotain. Kuuluisa linnoitus, 250 metriä meren yläpuolella sijaitseva Alanya kale, jakaa kaupungin kahteen osaan, Kleopatra rantaan ja Itäiseen rantaan. Olet lähellä kaikkea, missä sitten majoitutkaan. Alanyan linnoitus toimii oivallisena maanmerkkinä suunnistitpa sitten kävelylle satamaan tai tutustumaan keskustan ostosmahdollisuuksiin.

Rannat ja vesipuistot
Alanyan linnoituksen länsipuolella on kolmen kilometrin pituinen, karkeahiekkainen Kleopatran ranta. Ranta on äkkisyvä, emmekä suosittele rantaa liikuntarajotteisille. Aurinkotuolien- ja varjojen käyttö on maksullista. Toisella puolella on kahdeksan kilometrin pituinen ja hieman matalampi itärannikko, ranta on suosittu vanhempien vierailijoiden ja lapsiperheiden keskuudessa. Huomioi, että ranta on kivikkoinen. Molemmilla rannoilla on paljon vesiurheilumahdollisuuksia, esimerkiksi vesihiihto, polkuveneet, varjoliito, sukellus ja vesihiihto.
Alanyan keskustasta löytyy  vesipuisto monipuolisine aktiviteetteineen kaiken ikäisille. Jos haluat nostattaa adrenaliinitasoasi, suosittelemme suurempaa WaterPlanet vesipuistoa hieman Alanyan ulkopuolella.

Ostokset
Turkki on shoppailijan paratiisi eikä Alanya ole poikkeus; täällä on laaja valikoima kaikkea mistä olet aina haaveillut. Löydät parhaat ostosmahdollisuudet sataman pienissä kaupoissa, Alanyan läpi kulkevalta pääkadulta tai ympäröiviltä, viikottaisilta markkinoilta. Löydät laukut, kengät, takit, turkikset ja vaatteet. Voit myös ostaa kultaa ja hopeaa, käsintehtyjä mattoja sekä mausteita ja teetä. Saat aurinko- ja silmälasit puoleen hintaan verrattuna Suomen hintoihin.
Tinkiminen on oleellinen osa turkkilaista kaupantekokulttuuria ja ostoksilla sinulla on mahtava tilaisuus harjoitella tätä taitoa. Alanyassa voit käydä kampaajalla, laitattaa kynnet, käydä vanhanaikaisessa parturoinnissa ja kokea todellisen turkkilaisen saunan - hamamin. Alanyan suuri kauneusopas

Ravintolat ja viihde
Kun nälkä yllättää aurinkoisen rantapäivän jälkeen, suuntaa askeleesi satamaan, josta löydät suuren valikoiman ravintoloita. Halusitpa maistella turkkilaisen keittön maukkaita antimia tai kaipaat eurooppalaista ruokaa, et tule pettymää. Nautit ilmapiiristä ja ystävällisestä, vieraanvaraisesta palvelusta. Yöelämä on vilkasta ja löydät uusia tuttavuuksia sekä paikallisten että muiden matkailijoiden parista. Valittavanasi on lukuisia ravintoloita, baareja, kahviloita ja diskoja.
Retkitarjonta Alanyassa on monipuolista. Riippumatta siitä, pidatkö vauhdista ja seikkailusta, historiasta tai haaveiletko päivästä merellä maisemista ja kristallinkirkkaasta merestä nauttien, löydät oman suosikkiretkesi. Olet tervetullut varaamaan retkiä oppailtamme ja voit myös järjestää niitä omatoimisesti.

Tietoa Alanyasta
Lentoaika: Arvioitu lentoaika Helsinki-Antalya on noin 4 tuntia.
Kuljetus: Antalyan lentokentältä Alanyan ensimmäiseen hotelliin kestää noin 2 tuntia (130 km). Kuljetus tapahtuu Mixx Travel -henkilöstön tai paikallisen edustajamme kanssa. Bussissa ei välttämättä ole opasta, jolloin annamme tarvittavan opastuksen lentokentällä.
Aikaero: Suomen aika + 1 tunti (talviaika) Suomen aika  (kesäaika). Erillinen kesä- ja talviaika ei ole Turkissa käytössä.
Maakoodi: Valitse +90 ja puhelinnumero. Soittaaksesi Suomeen, valitse numero +358 ja sen jälkeen puhelinnumero (älä unohda poistaa puhelinnumeron ensimmäistä 0)
Rokotus: Ota yhteys lääkäriin tai Terveyden- ja hyvinvoinnin laitokseen (www.thl.fi).
Väkiluku: Alanyassa asuu noin 380 000 asukasta, joka kesällä nousee noin 600 000 asukkaaseen.
Ravintolahinnat : 2 ruokalajin illallisen keskihinta on noin 20 Euro per henkilö. Olut maksaa noin 4 euro.
Hintataso: Yleinen hintataso on noin 45% edullisempi Suomeen verrattuna, esim. vesipullo 0,50€, savukkeet 2,5€, olut noin 4€.
Rannat: Alanyalla on useita hienoja ja kilometripituisia hiekkarantoja. Rantojen laatu vaihtelee hienorakeisesta hiekkarannasta kallioihin. Itärantaa suositellaan lapsiperheille, koska se on loivasti syvenevä.
Yöelämä: Laaja valikoima baareja, pubeja, diskoja ja yökerhoja.
Aktiviteetit: Vesipuisto, vesiurheilu, sukellus, koskenlasku, tennis, jalkapallo jne
Raha: Rahaa voi vaihtaa pankeissa, posteissa, yksityisissä rahanvaihtopisteissä sekä hotellien vastaanotoissa.  Luottokortit maksuvälineinä hyväksytään rajoitetusti.
 
Juhlapäivät 2023
 
Uudenvuodenpäivä: 1. tammikuuta. 
Lastenpäivä: 23. huhtikuuta. 
Työntekijöidenpäivä (Vappu): 1. toukokuuta. 
Atatürkin muistopäivä ja nuorten urheilupäivä:19.5
Demoratian ja kansan päivä: 15.7
Voitonpäivä: 30. elokuuta.
Tasavallanpäivä: 29. lokakuuta.
 
Ramadan: 23.3.23 alkaa muslimien pyhä kuukausi Ramadan, joka loppuu 21.4.23. Ramadan päättyy kolmen päivän Seker bayramiin (Sokerijuhla) 21-23.4.23. Tänä aikana kaupat voivat olla suljettuina ja saatat huomata, että palvelutaso on normaalia alhaisempi. 
Kurban Bayram (Uhrijuhla): 28.6-1.7.23. 
 
 
Sää:


Tammi Helmi Maalis Huhti Touko Kesä
16°c 14°c 16°c 22°c 25°c 28°c
Heinä Elo Syys Loka Marras Joulu
33°c 33°c 29°c 26°c 22°c 18°c